Kager
Poul og Mathilde

Boller

20 stk

ca. 500 gr hvedemel

50 gr gær

2 dl mælk

100 gr margarine

1 æg

50 g sukker

1tsk salt

1/2 tsk kardemomme

evt. 100 g rosiner

Pynt: Æggestrygelse af 1 sammenpisket æg

Mælken lunes til den er håndvarm (37°), og gæren opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet.

Stilles til hævning et lunt sted, til dobbelt størrelse, ca 30 min - tildækket (evt. viskestykker over). Dejen slås sammen og trilles til en pølse, der deles i 20 lige store stykker. Formestil boller og sættes på en smurt bageplade.

Efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 30 min - tildækket. Penslesmed æggestrygelse og bages i en 225° varm ovn 10-12 min. på midterste rille.

Snobrød

Udrør 50 gr gær i 4 dl lunket vand. Kom 2 tsk salt og 1 spsk olie i, og rør 8-9 dl mel i lidt af gangen.Ælt dejen smidig og stil den til hævning på et lunt sted. Del dejen i portioner. Bages over gløder i ca 25 min.

Orangekrans

175 g margarine

175 g sukker

3æg

saft og revet skal af 1 citron

4-5 spsk orangemarmelade (Svendborg)

200 g mel

1 tsk bagepulver

Pynt: glasur af 100 g flormelis,

2 tsk kakao,

ca 1 spsk vand.

Margarineog sukker røres godt.  Æggene tilsættes

et ad gangen.Citronsaft og -skal og orangemarmelade røres i. Mel og bagepulver vendes i.

Dejen hældes i en smurt randform (1,5 l)

Bagetid: ca. 40 min. ved jævn varme (175°).

Når kagen er kold, overtrækkes den med glasur.