Lidt vand kommes i en gryde med jordbær (meget lidt, når de er frosne). Vandet må slet ikke dække jordbærene.
Når det koger, kom 1 spsk. sukker i (måske en mere - smag til).
Kartoffelmel opløst i lidt vand, kommes i (rør godt i gryden). Lad det koge.
Tag gryden af varmen og kom den varme grød op i en skål (Hvis du bruger en glasskål: hæld lidt lunken vand i glasskålen, kun lige så den er lidt våd, for at undgå at glasskålen sprænger. Skålen skal også stå på en våd klud!).
Spises med mælk til.
Andre varianter: Sveskegrød, stikkelsbærgrød, æblegrød, blommegrød, rabarbergrød mf.
- Vandrisengrød med æbler, sukker, smør og mælk til
- Risengrød. Kanel og mælk
- Fløjlsgrød. Kanel, smør og saftevand
- Bygvandsgrød
-Sagovelling. Kogt i mælk, kanel til.
- Æblesuppe
- Rabarbersuppe
- Hyldebærsuppe