20 stk
ca. 500 gr hvedemel
50 gr gær
2 dl mælk
100 gr margarine
1 æg
50 g sukker
1tsk salt
1/2 tsk kardemomme
evt. 100 g rosiner
Pynt: Æggestrygelse af 1 sammenpisket æg
Mælken lunes til den er håndvarm (37°), og gæren opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet.
Stilles til hævning et lunt sted, til dobbelt størrelse, ca 30 min - tildækket (evt. viskestykker over). Dejen slås sammen og trilles til en pølse, der deles i 20 lige store stykker. Formestil boller og sættes på en smurt bageplade.
Efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 30 min - tildækket. Penslesmed æggestrygelse og bages i en 225° varm ovn 10-12 min. på midterste rille.
Udrør 50 gr gær i 4 dl lunket vand. Kom 2 tsk salt og 1 spsk olie i, og rør 8-9 dl mel i lidt af gangen.Ælt dejen smidig og stil den til hævning på et lunt sted. Del dejen i portioner. Bages over gløder i ca 25 min.
175 g margarine
175 g sukker
3æg
saft og revet skal af 1 citron
4-5 spsk orangemarmelade (Svendborg)
200 g mel
1 tsk bagepulver
Pynt: glasur af 100 g flormelis,
2 tsk kakao,
ca 1 spsk vand.
Margarineog sukker røres godt. Æggene tilsættes
et ad gangen.Citronsaft og -skal og orangemarmelade røres i. Mel og bagepulver vendes i.
Dejen hældes i en smurt randform (1,5 l)
Bagetid: ca. 40 min. ved jævn varme (175°).
Når kagen er kold, overtrækkes den med glasur.